10 x inspiratie uit de films voor Halloween

Een last-minute Halloween feestje en absoluut geen idee wat te dragen? Je hoeft geen kostuum te huren of te kopen om een leuke griezeloutfit te hebben. Ga op zoek naar inspiratie in de filmwereld en je hebt gegarandeerd een superleuke Halloween look in een handomdraai.

v

V for Vendetta (2005)

Niet alleen een van de coolste films ooit, maar ook een bron van inspiratie voor je Halloween outfit. Wie kan er nu ooit “V” vergeten, een anarchistische vrijheidsstrijder met een Guy Fawkes-masker die de totalitaire regering in een dystopische maatschappij omver wil werpen. Het Guy Fawkes-masker is ondertussen een icoon geworden uit de popcultuur en ook het symbool van verschillende protestgroepen zoals Anonymous. Mijn nerdy zelf heeft dit masker natuurlijk in huis, maar heb je het masker niet in huis? Haal dan je beste make-up talenten maar al boven.

Beetlejuice (1988)

De films van Tim Burton kunnen vrijwel allemaal als outfit inspiratie gebruikt worden, maar voor sommigen zul je wel langs de kostuumwinkel moeten gaan of geweldige make up skills hebben. Heb je het graag iets makkelijker? Laat je dan inspireren door Beetlejuice. Haal al je zwarte kleren uit de kast en verkleed je als de gothic dochter Lydia Deetz (gespeeld door Winona Ryder).

sweeney-todd-en-mrs-lovett

Sweeney Todd (2007)

Een andere Tim Burton film met geweldige outfits (en een van mijn all-time favourite films) is Sweeney Todd. Heb je nog wat gothic kledij uit je puberteit op zolder liggen? Dan is het helemaal niet moeilijk om jezelf om te toveren tot Mrs. Lovett. Neem je je vriend mee naar een Halloween party? Dan heb je de ideale outfit als koppel.

dr-frank-n-furter-en-magenta

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Deze bekende musical cult-film is gemaakt als parodie op alle horror en science-fiction films van 1930 tot 1970. Geen enkele film is dus een betere inspiratiebron voor Halloween als The Rocky Horror Picture Show. Persoonlijk ben ik een grote fan van Magenta, maar als je het aandurft, verkleed je dan als de fabulous “sweet transvestite” Dr. Frank N. Furter. Haal je jarretels maar uit de kast!

wednesday-addams

The Addams Family (1991)

Op zoek naar het simpelste kostuum ooit? Een wit hemd, een zwart jurkje, zwarte haarverf, twee vlechtjes. Tadaa, je bent Wednesday Addams voor Halloween. Easy peasy en een mooie afwisseling tegenover alle meer voor de hand liggende outfits.

mia-wallace-en-vincent-vega

Pulp Fiction (1994)

Een van de bekendste Quentin Tarantino films (met een geweldige soundtrack) en cult-film pur sang. Ga je als koppel naar een Halloween themafeestje? Geen leuker en herkenbaarder set kostuums dan die van Vincent Vega en Mia Wallace uit Pulp Fiction. Elke vrouw heeft wel een wit hemd en zwarte broek in de kast liggen, terwijl de meeste mannen toch in het bezit zijn van een zwart kostuum. De zwarte pruiken moet je wel nog op de kop tikken. “C’est la vie”, say the old folks, it goes to show you never can tell”

the-craft 

The Craft (1996)

The 90s are back! De kledingwinkels liggen overvol met nineties looks. De kans dat je alles in je kledingkast hebt liggen om je te verkleden als de heksen uit The Craft is dus reëel. Nu nog 3 vriendinnen optrommelen en je hebt een kick-ass Halloween outfit.

A Clockwork Orange (1971)

De iconische look van Alex uit de controversiële film A Clockwork Orange hoeft niet veel uitleg. Een volledig witte outfit, een bolhoed en coole oogmake-up maken het plaatje compleet.

margot-tenenbaum-royal-tenenbaums

The Royal Tenenbaums (2001)

Nog ergens een bruin beige faux-fur jas liggen? Zoek niet langer naar een Halloween outfit en tover je om in Margot Tenenbaum, gespeeld door Gwyneth Paltrow, één van de personages met de leukste outfit in de filmgeschiedenis.

maleficent

Maleficent (2014)

Elke Disney film is natuurlijk goed voor de nodige Halloween inspiratie, maar Maleficent, de villain uit Doornroosje, spant toch wel de kroon. Je kan voor de versie gaan uit de tekenfilm, maar ikzelf ben meer een fan van de fashionable Angelina Jolie look.

 

Welke is jouw favoriete Halloween look?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *