Weekendje weg: VixX Hotel Mechelen

VixX Hotel

In januari trok ik met Het Lief naar het luxueuze VixX Hotel in Mechelen voor een gezellig weekendje weg. Een kleinschalig, maar trendy suitehotel vlak bij de Bruul en de Grote Markt, klinkt het jullie ook als muziek in de oren?

We boekten het hotel met de Bongo ‘Suite en Champagne’. Mechelen is voor ons niet bepaald de place to be, vooral niet als je er drie jaar gestudeerd en gewerkt heb, maar het was dan ook niet onze bedoeling om erop uit te trekken.

VixX HotelWaarom kozen we dan het VixX Hotel? Wel, omdat het bekend staat als luxueus hotel. Hier zijn enkel suites te boeken, dus je kunt al geen kans hebben op een “mindere” kamer omdat je met een Bongo komt. Iets wat helaas in andere hotels soms wel eens het geval is. Geen tripjes door de kou voor ons, niet verdwijnen in de massa op de Bruul: puur genieten was de boodschap.

De aankomst was perfect. Het Lief en ik zijn geen smalltalkers, de receptioniste gelukkig ook niet. Geen poespas, wel gewoon vriendelijk en beleefd. Je wordt begeleid naar je suite en vanaf het moment dat je binnenkomt, valt de grote ruimte meteen op.

Onze kamer was stijlvol ingericht: een apart keukentje met fornuis, een bureau, een zithoek met flatscreentelevisie, slaapkamer met kingsize bed én flatscreentelevisie en een heerlijke badkamer met regendouche en tweepersoonsligbad. Het eerder klassieke interieur was niet echt ons ding, maar over smaak valt niet te twisten.

Wat wel in de smaak viel, was de LED-verlichting in het plafond. Rood, groen, blauw of iets daar tussenin? Allemaal perfect zelf regelbaar en een onmiddellijke sfeermaker voor een romantisch weekend. Zowel in de leefruimte als in de slaapkamer kun je een kleurtje kiezen.

VixX HotelIk was vooral een grote fan van het tweepersoonsbad. Een lekker grote kuip waarin je uren (bij wijze van spreken dan toch) kunt relaxen. Leuke details waren de Rituals-producten die werden aangeboden. Hieraan merk je dat je een prijsklasse hoger zit.

Ook over de intieme sfeer van het hotel was ik zeer tevreden. Bij het inchecken werd ons gevraagd of we graag ontbijt op de kamer wilden. Yes please! En dat ontbijt is niet min: sinaasappelsap, muesli, pistolets, koffiekoeken, vers fruit, yoghurt, spek met eieren, gerookte zalm,… alles wat je nodig hebt om zalig te ontwaken en te genieten van een lazy Sunday.

Het VixX Hotel in Mechelen is zeker een aanrader als je een weekendje wilt genieten met twee. Het is iets duurder dan een gewoon hotel, maar door de ruime kamer en de luxueuze faciliteiten krijg je waar voor je geld. Vanaf dat je je onderdompelt in het heerlijke bad, vergeet je snel het kostenplaatje.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *