Citytrip time: Amsterdam

Na een lange tijd had ik eindelijk nog eens vakantie. En vakantie staat bij mij gelijk aan citytrip time. Samen met mijn vriend hadden we een tripje naar Amsterdam geboekt. De Nederlandse stad stond al lang op mijn bucket list en een tijdje geleden was het eindelijk zover. We logeerden 4 dagen in The Hoxton aan de Herengracht, vlak in het centrum. Bekend voor z’n trendy interieur stond dit hotel al lang op mijn verlanglijstje. De ideale uitvalsbasis voor ons tripje dus!

THE HOXTON_blog

Mijn verwachtingen waren hooggespannen en werden uiteindelijk volledig ingelost. De befaamde grachten, gezellige straatjes, hippe buurten, de permanente wietgeur … het totaalplaatje klopte volledig. Graag neem ik jullie dan ook mee naar de leukste plekjes in Amsterdam.

Shoppen

De 9 Straatjes

In de 9 Straatjes kijk je je ogen uit in de gezellige kleine winkeltjes die de straatjes rijk zijn. Allen bieden ze verschillende dingen en andere stijlen aan. Een van m’n favoriete winkels hier is Laura Dols (lauradols.nl), een vintagewinkeltje waar je heel interessante kledingstukken vindt. Tijdens mijn bezoekje waren twee stylisten in de rekken aan het grabbelen voor hun volgende fotoshoot. Zeker de moeite om eens rond te snuisteren dus.

de9straatjes.nl

LAURA DOLS_blog

P.C. Hooftstraat

Befaamd voor z’n luxewinkels is de P.C. Hooftstraat echt wel een must-see. Spijtig genoeg is mijn portefeuille net niet dik genoeg om in deze winkels m’n garderobe uit te breiden. Toch is het leuk om eens in de mooie etalages te kijken van Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Gucci, … (*drool*).

PC HOOFTSTRAAT_blog

Anna + Nina

Anna + Nina is zo een van die winkeltjes waar je steeds nieuwe dingen ontdekt. Leuke juweeltjes en accessoires zijn hier troef en je vindt hier altijd wel iets tofs om je interieur te upgraden.

www.anna-nina.nl

ANNA NINA_blog

Hutspot

Urban en hip, zo kan je Hutspot het beste omschrijven. In deze concept store vind je alles om een echte urbanite te worden. Bovendien krijgen nieuwe artiesten, designers en ondernemers een platform om hun werk te showcasen. Nieuw talent ontdek je hier.

www.hutspotamsterdam.com

HUTSPOT_blog

Food & Drinks

Kanjil & De Tijger

When in Amsterdam… ga dan zeker eens naar Kanjil & De Tijger waar je heerlijk Indonesisch kan eten. Hun mocktail met gember is een echte aanrader tijdens een warme zomerdag.

www.kantjil.nl

kantjil cocktail

The Cold Pressed Juicery

Voor we de stad introkken, gingen we altijd eerst langs bij The Cold Pressed Juicery. De naam zegt het zelf al: hier vind je heerlijke, pure juices en voedzame smoothies om de dag mee te beginnen, zonder slechte suikers, bewaarmiddelen of gluten.

www.thecoldpressedjuicery.com

Cultuur

Het Rijksmuseum

SONY DSC

Geen enkele trip naar Amsterdam is compleet zonder een bezoekje aan Het Rijksmuseum. Je treedt het museum binnen langs de imposante inkomsthal, die recent vernieuwd werd. Het museum biedt thuis aan verschillende zeer bekende werken van Rembrandt en Vermeer, zoals de Nachwacht en het Melkmeisje. Ook de tijdelijke collecties zijn de moeite waard. Bij ons bezoek liep net ‘Catwalk’, over de mode van 1625 tot 1960 met o.a de beroemde Mondriaanjurk van Yves Saint Laurent.

www.rijksmuseum.nl

RIJKSMUSEUM_blog

Meer tips? Ga naar www.iamsterdam.com

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *