For the love of Gucci

De laatste tijd heb ik een gigantische obsessie voor Gucci ontwikkeld, thanks to creative genius Alessandro Michele wiens speelse ontwerpen mij doen wegdromen. Waar het onschuldig begon met een kijkje te nemen op de webshop, is het intussen uitgegroeid tot een koopverslaving van jewelste! Wisten jullie trouwens al dat Gucci naast prachtige kleren, übercoole schoenen en elegante accessoires ook een mooie beautycollectie heeft? Oh yes!

First stop: Gucci Bloom
Bloom is het allernieuwste parfum van Gucci en tegelijkertijd het eerste geurtje van Alessandro Michele. In België zal Bloom pas in augustus verkrijgbaar zijn, maar via de webshop kun je het parfum nu al kopen. De grote campagne met gezichten als Dakota Johnson (actrice van onder andere Fifty Shades of Grey én muze van Michele), fotomodel Hari Nef en kunstenares Petra Collins wordt binnenkort gelanceerd.

Bloom is heel anders dan wat we van Gucci gewend zijn. Een bijzonder bloemige geur met jasmijn, tuberose, orris en de Rangoon creeper, een exclusief ingrediënt uit India. Bij de eerste verstuiving valt me op dat het een vrij ‘aanwezige’ geur is die snel doordringt. Alsof er een soort van bloemenaura rond je hangt. Ik vind het alvast een zeer geslaagde geur die ik deze zomer met plezier ga dragen.

Het flacon is vrij sober, maar superschattig. Een poederachtige roze fles van porcelein, gedecoreerd met een eenvoudig etiket. Het doosje is echter wat opvallender: een herbarium patroon van een klassieke Gucci print die Alessandro Michele opnieuw van onder het stof heeft gehaald. Exact wat we van Michele gewoon zijn: de typerende Gucci look moderniseren en volledig naar zijn eigen hand zetten. Mission accomplished!

Gucci Nails
Nagellak is mijn absolute guilty pleasure. Toegegeven, het is lastig kiezen uit al die kleurtjes. Vooral omdat je op internet amper swatches vindt van de nagellakken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Rosette, een lichtroze en Sinful Blush, een ietwat vintage roze.

Rosette viel qua dekking wat tegen. De eerste laag geeft een heel transparant roze. Ik kreeg de reële kleur pas na drie lagen, maar daardoor krijg je wel sneller ‘chips’. De kleur is nude met een tikkeltje roze in. Leuk als je een neutraal kleurtje wilt.

Sinful Blush daarentegen geeft een veel betere dekking. Deze kleur leunt ook dichter aan tegen de swatch op de website. What you see, is what you get: een oudroze vintage look!

Gucci Eyes
Er is gigantisch veel keuze in de oogschaduwpaletten, maar mijn oog viel meteen op Autumn fire, een mix van roze, paars, bruin en koraal. Echt prachtige kleuren met veel pigment! En ook de verpakking doet het luxueuze karakter van Gucci alle eer aan. Een  zwart met goud afgewerkt pallet, kan het nog eleganter?

Gucci Lips
Tenslotte had ik ook nog een matte lipstick besteld, in de kleur Heartbreaker. Hiervan kan ik helaas nog geen swatch tonen, aangezien ik een verkeerde kleur aangeleverd kreeg. Stiekem die verkeerde kleur toch al eens getest op mijn hand en wauw, de kwaliteit is alvast veelbelovend. Sterk gepigmenteerd, zeer mat en het veegje bleef een hele dag op mijn hand zitten. Ik zit vol spanning te wachten op Heartbreaker!


Gucci Bloom – 89 euro voor 50ml.
Gucci Nail Polish – 26 euro.
Gucci Eyeshadow – 58 euro.
Gucci Matte Lipstick – 36 euro.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *