GETEST: 5x Pinterest nail art tutorials

Als je op zoek gaat naar leuke nail art ideetjes kom je op Pinterest een brede waaier aan ontwerpen tegen. Sommigen zien eruit als een kunstwerk waar je als gewone sterveling niet eens aan moet beginnen, anderen zijn dan weer minimalistisch chique die zelfs ik zou kunnen nabootsen. Ik doe vijf keer de test: hoe easy zijn de Pinterest tutorials nu eigenlijk?

Een ganse middag heb ik uitgetrokken aan het lakken van mijn nagels. A day well spent (mind the sarcasm). Alsof dat nog niet genoeg is, was het Lief fotograaf van dienst. Met veel tegenzin btw, maar we hebben allebei ons best gedaan. Oordeel zelf!

1. Een streepje voor
Ik ben zo simpel mogelijk begonnen met een ontwerpje dat geen extra benodigdheden vraagt. Aangezien ik geen fan ben van de combo rood-zwart heb ik een lichtblauw kleurtje gecombineerd met zwart. Deze nail art ging vrij vlot, je moet alleen tijd nemen om je nagels deftig te laten drogen. Mijn lichtblauw vraagt namelijk drie laagjes voor een volledige dekking. Gelukkig is het borsteltje van mijn zwarte nagellak fijn genoeg (thanks, Chanel!) om in één keer een streepje te lakken. Met met rechterhand had ik net iets meer stabiliteit, maar ik denk dat ik vrij goed in mijn opzet ben geslaagd. Mission 1: accomplished!

nailart1

2. Born to sparkle
Bij de tweede tutorial mis ik het wauw-effect van op Pinterest een beetje. Ook deze nail art is zeer simpel. Gewoon je nagels in een kleur naar keuze lakken, goed laten drogen en dan voorzichtig met een sponsje deppen zodat het lijkt alsof je spatjes hebt. Ik dacht dat bordeauxpaars wel een goede combinatie was met goud, maar zoals je ziet is mijn goud wat te geel. Ik mis de dikkere ‘spatten’ en ben ook iets te vroeg gestopt op mijn nagel. Deze kon beter, maar ik vind het wel een leuk effect.

nailart3

3. No confetti, no party
Confettinagels, superspeels en gewoon ook pure fun om aan te brengen. Lak je nagels in een tint, goed laten drogen en dan kun je aan de slag! Tegenwoordig vind je in elke drogisterij wel een speciale pen om puntjes te zetten. Zelfs Dior bracht deze zomer een polka dot-collectie uit. Het leuke is dat je hier eindeloos kleuren kunt combineren en je volledig kunt laten gaan. Ik vind mijn poging vrij geslaagd. De kleuren matchen en het ziet er vrolijk uit. Enig minpuntje: ik had gerust nog wat stipjes verder op de nagel mogen zetten.

nailart2

4. Blue ombre
Het vierde ontwerpje vraagt iets meer werk. Hier moet je namelijk twee nagellakken vermengen met elkaar om een soort ombre te krijgen. Ik heb een zilveren metallic nagellak van Dior vermengd met een witte. Deze nail art vind ik absoluut niet geslaagd. Door het mengen en het deppen is mijn metallic-effect volledig de mist ingegaan. Mijn nagels lijken nu eerder mat aan de bovenkant en bovendien heb ik te veel nagellak gebruikt op mijn sponsje. Hopelijk lukt het de volgende keer beter, want deze nail art vind ik schitterend op een herfstdag.

nailart4

5. Purrfection
Als crazy cat lady moest ik deze nail art wel uitproberen! Als je de tutorial op Pinterest volgt, is het best makkelijk om uit te voeren. Het vraagt enkel wat geduld en precisiewerk. Voor de oren heb ik een fijn borsteltje gebruikt, de ogen heb ik -net zoals in de tutorial- met een houten stokje gedaan. Voor een eerste keer vind ik mijn ontwerp mooi geslaagd. Het kattenkopje mocht iets groter zijn (nu lijkt het meer op een vleermuis), maar ik ben al enthousiast dat de oogjes gelukt zijn. Supertoffe nail art, vooral voor de kattenliefhebbers op deze World Animal Day!

nailart5

Welke nail art vinden jullie het meest geslaagd?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *