Girls night out: meeting Monsieur Big

Maandag waren we weer op weg naar Maison Lancôme. Zoals altijd een magische avond, en deze keer hadden we een date met Monsieur Big, le vrai seul.

De weg naar Lancôme was bumpy (lees: 3 keer de afslag gemist en de kleinste straatjes van Brussel getrotseerd), maar het is steeds opnieuw zo fijn om la Maison te betreden en verwelkomd te worden door het geweldige team. De vorige keer werd ons al stilletjes ingefluisterd dat we binnenkort kennis konden maken met de Matte Shaker, een mat vervolg op de bekende Juicy Shaker. Maar de grote verrassing van deze avond was Monsieur Big.

‘Big’ is niet altijd ‘better’, maar in dit geval wel. Onze Monsieur Big is de mascara waar elke vrouw op zit te wachten. Hij geeft je een gitzwarte en intense blik, om maar te zwijgen van die XXL-wimpers. Aanbrengen is supermakkelijk, vooral dan toch als je een dikker borsteltje gewoon bent.

Het eerste dat mij opvalt aan deze collectie is de verpakking. Fluoroze accenten, een catchy lettertype, goedkopere prijs… Duidelijk een collectie om een jongere doelgroep aan te spreken. Gelukkig is de klassieke stijl van Lancôme nog steeds (genuanceerd) aanwezig. Op het dopje vind je bijvoorbeeld de kenmerkende roos terug.

In navolging van de mascara lanceren ze hierbij een eyeliner, Monsieur Big Marker. Ook hier geldt het principe “Go bold or go home”. De eyeliner bestaat uit een dikke stift die doet denken aan een alcoholstift. Als je net het topje van de stift gebruikt, kun je een iets fijner lijntje trekken, maar echt fijn wordt het nooit. Al is dat ook niet de bedoeling van Monsieur Big.

Ik heb de eyeliner gisteren een hele dag op gehad en inderdaad, hij doet wat Lancôme ons belooft. Hij vervaagt niet en blijft een ganse dag zitten. Persoonlijk is dit niet mijn favoriete product. Op een weekdag geef ik de voorkeur aan een fijner lijntje boven de ogen (serieuze werkomgeving, you know). Maar wel  handig als je in het weekend wat (Brisk and) Bold wilt gaan.

Tot slot het product waar ik al maanden op zit te wachten: de Matte Shaker! Ik vond dat de Juicy Shaker zo’n leuke verpakking heeft, en vooral de geuren zijn catchy. Maar zoals jullie weten, ben ik geen liefhebber van gloss. Daarom ben ik dus content dat er een matte variant van het hebbedingetje is!

Mijn oordeel? W-A-U-W! Er zijn 7 nieuwe kleurtjes en stuk voor stuk zijn ze zó ongeloofelijk gepigmenteerd. Eén veegje en je lippen zijn voor gans de dag stevig gekleurd. De eerste keer probeerde ik de Matte Shaker uit op mijn hand. Na ongeveer een minuutje is hij helemaal opgedroogd en kreeg ik hem niet meer van mijn hand. Zelfs niet na serieus wat schrobben met reinigingsmelk en 8 uur slaap. De streep was de dag nadien nog steeds duidelijk zichtbaar.

Op de lippen is het effect net hetzelfde. De geweldige make-up artieste gaf mij een prachtige ombre. Het reinigen ging net iets makkelijker dan op mijn hand, maar the day after zagen mijn collega’s nog steeds dat mijn lippen wat gekleurd leken.

Monsieur Big mascara – 30 euro.
Monsieur Big Marker – 33 euro.

Matte Shaker – 35 eur.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *