The big Move Out: eetservies

Next step in adulthood: het kiezen van een eetservies. Ik had nooit gedacht dat die zoektocht zo’n issue ging zijn, maar blijkbaar ben ik nogal kieskeurig. Een blik achter de schermen van mijn queeste…

Ik ben al maanden op zoek naar de perfecte borden met een marmerprint. Het mag dan wel de trend zijn, maar het duurde toch aanzienlijk lang voor ik mijn goesting had gevonden.

Ik ben uiteindelijk mijn hart verloren aan de borden van Zara Home. Wat mij over de streep heeft getrokken? De borden zijn er in verschillende groottes en de marmerprint is erg fijn en zacht. Het servies is niet supergoedkoop, daarom wissel ik af met basic witte borden. De marmeren exemplaren zijn van porselein en ik weet nu al dat ik Monica Geller-gewijs ga flippen als Het Lief zijn mes nog maar in de buurt van een bord durft te brengen.

ZaraHome

Groot plat bord 9,99 euro, diep bord 7,99 euro, dessertbord 6,99 euro. Prijzen zijn per stuk.

Mijn enige advies: blijf trouw aan je smaak. Ik ben nogal ongeduldig, dus ik heb al dikwijls op het punt gestaan om een servies te kopen dat eigenlijk niet 100 procent mijn smaak is. Denk ook vooraf goed na hoeveel borden je exact nodig hebt, en reken uit – in het geval dat je borden per stuk koopt – hoeveel de kosten werkelijk bedragen. Tien euro lijkt misschien niet veel, maar wel als je het maal acht of tien doet. Als je daar nog eens soep- en dessertborden bij rekent, ben je al snel een klein kapitaal kwijt.

Zijn jullie ook nog op zoek naar het ideaal eetservies? Ik ben alvast een paar leuke alternatieven tegengekomen.

Salt & Pepper ging mee met de hype en bracht onlangs een marmercollectie uit, beschikbaar in wit en zwart. Het is eerder een grove marmerlook, maar de redelijke prijs maakt veel goed.

Salt&Pepper

Het Nederlandse merk &Klevering heeft een set onderborden die zeker weten te bekoren. Ik had vooraf al mijn zinnen gezet op een volledig eetservies, maar deze borden zijn zeker een leuk detail voor een elegant diner.

&Klevering

Ook H&M sprong op de marmertrein, helaas voor mij is dit bordje net iets te klein. Bovendien was dit in mum van tijd uitverkocht in Belgiƫ.

H&M

Niet de marmerprint die ik voor ogen had, maar wel een supertoffe en trendy look van het Britse merk Royal Doulton. Elk bord heeft een ander ontwerp, iets wat het extra eigenzinnig maakt.

RoyalDoulton1

De witte borden van chef Gordon Ramsay voor Royal Doulton zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Het lijkt misschien een basic servies, maar de vorm en het zwarte randje geven de borden een leuk detail mee.

RoyalDoulton2


Next step in adulthood: choosing tableware. I never thought that the search would be such an issue, but apparantely I’m rather picky. Here’s a look behind the scenes…

For months I’ve been searching for the perfect dishes with a marble look. It may be a trend, but it took me a very long time to find exactly what I wanted.

Finally, I fell in love with the tableware from Zara Home. Why? Because the plates are available in different sizes and the marble look is very soft and delicate. I have to say that the tableware isn’t very cheap. That’s why I also bought some basic white plates for daily use. The marble ones are made of china and I know I’m going to act like a real Monica Geller if my boyfriend brings his knife close to it.

My advise? Stay true to your taste. I’m rather impatient, so I almost bought other tableware that wasn’t exactly my taste. Also think about how many plates you’ll be needing before buying, and count -in case you’re buying the plates seperately- how much the total cost is. 10 euros may sound normal, but it can turn out very expensive if you need 8 or 10 of them.

In search of nice tableware? I have found some nice alternatives in the list above.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *