REVIEW: Lip Kit van Kylie Jenner

De lippen (en kits) van Kylie Jenner zijn de voorbije maanden zo trending dat je er niet meer naast kunt kijken. Pun intended. Na het lezen van tal van goeie reviews ben ik uiteindelijk ook maar gezwicht voor dit prijzige goedje.

Alles wat de Kardashian/Jenner-clan aanraakt, verandert in goud. De hype rond de cosmeticalijn van de jongste telg wordt natuurlijk nog wat groter doordat de Lip Kits, potloden en lipglosses steeds opnieuw in een mum van tijd uitverkocht zijn en een zogenaamde restock met de nodige grandeur wordt aangekondigd. Kwestie van de hype nog wat meer te hypen.

Update: Miss Jenner had er intussen ook haar buik van vol dat alles zo snel uitverkocht is, dus nu heeft ze een gigantische stock op ons losgelaten. Sommige kits zijn ook nu weer de deur uit, maar op de website vind je nog een aanbod van de zachtste tinten.

De kleur die je kiest, is een pure gok. Je kunt zoveel swatches opzoeken als je wilt, de exacte kleur is verschillend op ieders lippen. Ik koos dus in het blinde weg voor Posie K, een rozige tint.

LipKit1

De Lip Kit bestaat uit een lippotlood en een matte liquid lipstick. De eerste test gebeurde op mijn hand. De specifieke geur van het product valt meteen op. Het heeft wat weg van een synthetische snoepgeur, zoals bijvoorbeeld een lippenbalsem met kersensmaak. Ieuw.

De tweede test was meteen ook de grote vuurdoop: een hele dag gaan shoppen met hopelijk perfecte lippen. In tegenstelling tot andere merken is het lippenpotlood heel zacht “uit te smeren.” Je hoeft amper kracht te zetten op het potlood en toch omlijnt het de lippen mooi. Van de vloeibare lipstick heb je amper een klein beetje nodig om een mooie gepigmenteerde kleur te hebben. Binnen de twintig seconden is alles opgedroogd en krijg je een mat effect.

Terwijl de gloss opdroogt, voel je iets raars gebeuren met je lippen. Alsof er iets plakkerigs op je mond zit. Maar eenmaal je je mond beweegt, verdwijnt dit gevoel en trekt het niet meer.

LipKit2

De balans op het einde van de dag? Geweldig! Twee maaltijden, een paar drankjes en tien uur later zat de lipstick nog steeds mooi op mijn lippen. Niet perfect, want na een ganse dag begint de kleur stilletjes aan wat af te vellen. Let op het woord ‘afvellen’, want de kleur zelf vervaagt niet. Het is enkel de lipstick die oprolt, al zal dat ook door de wrijving van je lippen komen.

Dat de lipstick hardnekkig is, heb ik al gezegd. Dat merk je ook bij het afnemen van je make-up. Het vraagt flink wat schrobwerk om de kleur volledig van je lippen te krijgen, maar is diezelfde langdurige houdbaarheid niet één van de redenen waarom we hem kopen?

De prijs is stevig, vooral door verzendkosten (en eventueel bijkomende douanekosten), maar ik ben er echt wild van. Nooit gedacht dat ik iets zou aanmoedigen van de gezusters K, soms moet je je trots al eens opzij zetten. Mijn verdict? Prachtige kleuren, blijft uren perfect zitten, weinig gesmos, loopt niet uit én een mat effect zonder uitgedroogde lippen of overtollige velletjes.

LipKit3_

Lip Kit van Kylie Cosmetics in kleur Posie K – 45 euro (inclusief verzendkosten).

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *