Review: Les Beiges Healthy Glow Foundation van Chanel

De Les Beiges-lijn van Chanel is in korte tijd een heus icoon geworden. Het magische poedertje wist mij al sinds dag één te bekoren (die geur alleen al!!), en nu heb ik ook mijn zinnen gezet op de foundation.

Chanel behoort al jaren tot één van mijn favoriete merken. Ze leveren kwaliteit, maar ook de look van de producten weet mij altijd te verleiden. Klassieke elegante ten top. In de Les Beiges-collectie hadden we eerder al een highlighting poeder en liquide versie, nagellakken en een blush. Nieuwste item in het rijtje: de foundation.

Ik ben gezegend met een makkelijke huid. Af en toe vind ik eens een puistje of heb ik last van wat droge vlekjes, maar niets gecompliceerd. Daarom kom ik ook steeds weg met een luchtige foundation. Ik was eerder al een grote fan van Chanels Vitalumière Aqua, daarna schakelde ik over naar de Météorites Baby Glow van Guerlain. Allebei heerlijk luchtige foundations die natuurlijk op het gezicht vallen.

De Les Beiges Healthy Glow valt iets zwaarder dan ik gewend ben. Normaal werk ik mijn foundation af met een vleugje van Chanels Vitalumière Loose Powder, maar omdat deze foundation al heel dekkend is, hoef ik niets toe te voegen. De foundation is, net zoals vele andere producten van Chanel, op basis van siliconen die zorgen voor de natuurlijke glow. Diezelfde ‘gezonde gloed’ die in de andere producten van Les Beiges wel duidelijk aanwezig zijn, mis ik in de foundation. Ik zie vooral een matterende finish op mijn gezicht en dat is even wennen voor mij, aangezien ik al jaren luchtige foundations gebruik met een extra ‘glow-effect’.

LesBeiges
Zoals je kunt zien, is de foundation niet zo dun, maar biedt het wel een zachte reflectie van het licht. Het effect is ontzettend dekkend.

In combinatie met andere producten kan de foundation nogal zwaar op het gezicht liggen. Ik gebruik altijd een blush en highlighter om mijn chubby cheeks toch iets smaller te laten lijken, maar als ik deze twee poeders combineert met de foundation, lijkt het alsof er een dikke laag make-up op mijn gezicht zit. Ter hoogte van de ogen zie je ook beter elk fijn (lach)rimpeltje. De foundation is dus op zijn best als je niet te veel poedertjes eraan toevoegt.

Ik ben ervan overtuigd dat deze foundation geschikt is voor alle huidtypes en zelfs voor verschillende leeftijdscategorieën. Zoals ik al zei, biedt de Les Beiges Healthy Glow een mooie dekking. La mama gebruikt hem sinds kort ook. Er zit dan wel een leeftijdsverschil tussen ons, toch werkt hij zowel voor haar als voor mij goed.

Raad ik jullie de Chanel Les Beiges Healthy Glow aan? Ja. Ik hou vooral van de dekkende finish. Voor mij mocht hij nog iets luchtiger zijn en meer ‘glow’ bieden, maar ik ben alvast zeer tevreden. Met een goed hydraterende dagcrème eronder voel je niets van de iets drogere textuur. Vooral voor meiden met een probleemhuid is deze foundation een match made in heaven.

Verkrijgbaar in 8 verschillende tinten: 12, 20, 30, 32, 40 (foto), 42, 50, 70.
Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation – 50 euro voor 30ml.


Chanel’s Les Beiges collection has become a true icon in a short period of time. I was an immediate fan of the magical powder (that smell!!) and now I’m testing the new foundation.

Chanel has been one of my favorite brands for years now. They deliver quality, but also the look of the products is so beautiful. It looks like pure elegance. In the Les Beiges collection we already had a highlighting powder and a liquid one, nail polish and a blush. Latest addition: the foundation.

I’m blessed with a easy skin. Occasionally I find a little pimple or I suffer from some dry spots, but nothing complicated. That’s why I always use a light foundation. I was already a fan of Chanel’s Vitalumière Aqua, then I switched to the Météorites Baby Glow from Guerlain. Both are very light foundations that tend to look very natural on your face.

The Les Beiges Healthy Glow turns out to be heavier than I’m used to. I usually finish off with a whiff of Chanel’s Vitalumière Loose Powder, but because of the good coverage of this foundation, I don’t have to add anything. The foundation is, like many other products, based on silicone that brings out the natural glow. I do notice a very mattifying finish. I have to get used to this, because for years, I’ve been using very light foundations with an extra ‘glow effect.’

In combination with other products, the foundation can be quite heavy. I always use a blush and a highlighter to make my chubby cheeks look smaller, but if I combine these two powders with the liquid foundation, it seems like there is a thick layer of makeup on my face. You can also see every little wrinkle. The foundation works best if you don’t use too many other powders.

I’m convinced that this foundation is suitable for alle skintypes and even for different ages. Like I said, the Les Beiges Healthy Glow has a good coverage. My mother uses it too and it works really well for her too, even when there is an age gap between us.

Do you need to buy he Chanel Les Beiges Healthy Glow? Yes. I really love the excellent coverage. I wish it would be a bit more light and I expected more glow, but I’m very pleased. Use a good moisturizer and the rather dry texture of the foundation disappears. The foundation is really a lifesaver for girls with a problem skin.

You may also like

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *