REVIEW: Soft Matte Lip Cream van NYX

Nu het cosmeticamerk NYX eindelijk in België verkrijgbaar is, kan een review niet uitblijven. Samen met matte lipsticks zijn ze het gespreksonderwerp bij uitstek onder beautyliefhebbers. Vandaag op het menu: de Soft Matte Lip Cream in de kleur Milan.

Let’s talk about lipstick! De verpakking is vrij basic. Het oogt niet luxueus, maar het ziet er ook niet echt cheap uit. De zwarte dop is stijlvol en het handige is dat de verpakking dezelfde kleur als je lipstick heeft. Dat betekent dat je niet moet zoeken naar het juiste kleurtje en dat bespaart je dan weer tijd in de badkamer. #lifehack

De kleur is supermooi. Ik heb mijn Soft Matte Lip Cream online besteld, dus de kleur was een beetje een gok nadat ik wat swatches had opgezocht. Mijn oog viel op twee kleuren: Antwerp en Milan. Hoe tof is het trouwens dat alle kleuren vernoemd zijn naar steden? Antwerp, mijn huidige hometown heeft het niet gehaald (het had nochtans een mooie hashtag op Instagram kunnen zijn).

NYX_02

De lipstick is vrij sterk gepigmenteerd, maar ook niet superdekkend. Met deze kleur heb je bijvoorbeeld wel een mooie dekking. Ik kan me voorstellen dat je met lichtroze of nudekleuren meerdere lagen moet aanbrengen. Zolang je felle kleuren gebruikt, dekt het perfect.

NYX_04

De droogtijd is wel een nadeel voor mij, want die is namelijk traag. Ik heb liever eentje dat snel opdroogt, zodat je geen rekening moet houden met eten en drinken. Silver lining? Je moet je niet haasten bij het aanbrengen en je kunt rustig uitsmeren zodat je lipstick perfect zit.

NYX_03

De houdbaarheid van de lipstick is goed, maar ook niet superlang. Het is alleszins geen matte lipstick à la Kylie Jenner, maar voor die producten betaal je natuurlijk heel wat meer. Ik merk dat de Soft Matte Lip Cream bij het eten/drinken redelijk wat kleur afgeeft. Er blijft wel nog genoeg over op je lippen. Na een maaltijd moet ik bijwerken, anders zie je enkel nog de omtrek (hallo clown!) en wat roze gloed.

Rekening houdende met de prijs is dit een heel goede lipstick. Schitterende kleur en een mooi mat effect. Voor zo’n zacht prijsje schaf ik mij graag nog wat meer kleuren aan.

Soft Matte Lip Cream van NYX – 7,65 euro.

You may also like

2 comments

  1. I like it! Ik was enkele weken geleden in de winkel en wilde graag de kleur Athens, maar die was jammer uitverkocht. Voor mij hoeft het niet de hele dag te blijven zitten, zolang het maar niet korrelig wordt op je lippen en je gemakkelijk kan heraanbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *