REVIEW: Tendertalk Lip Balm van MAC

Kinderen van de jaren 90 herinneren zich ongetwijfeld nog de legendarische Shoplijn op VTM waar je overbodige producten kon bestellen (de duofriteuse!). Eén product had mij wel in de ban. De verschillende lipsticks die van kleur konden veranderen. Een beetje zoals toverstiften, maar dan voor de lippen. MAC brengt een stukje van mijn jeugd terug met de Tendertalk Lip Balm die op ieders lippen een persoonlijk kleurtje tovert.

Het geheim zit ‘m in de pH-waarde van je lippen. Die bepaalt welke kleur de lipstick geeft. MAC heeft vijf verschillende tinten uitgebracht die bij iedereen anders zullen uitpakken:

  • Candy Wrapped: lichtroze
  • Pretty Me Up: koraal
  • Play With Me: rood
  • Teddy Pink: roze
  • Side Dish: pruim

Zoals de naam doet vermoeden, is de Tendertalk geen gewone lipstick. Het is een lip balm, met andere woorden een verzorging die je lippen zacht en gehydrateerd houdt, en toch een tikkeltje kleur op je lippen brengt.

De verpakking is geweldig! Een metalen huls die een beetje alle kleuren van de regenboog heeft naarmate je ermee draait. De lip balm is geparfumeerd met een vleugje vanille, die in tegenstelling tot andere balms, niet artificieel ruikt.

MAC_02

Ik heb gekozen voor de kleur Side Dish. Het zou een pruimachtige tint moeten zijn, maar zoals je ziet, valt deze ook nogal rozig uit. Ik had hem iets donkerder verwacht.

MAC_01

Het is een zeer lichte tint, zowel in kleur als textuur. Op deze swatch zie je goed dat het nogal rooskleurig is, maar dit effect kreeg ik pas na 4, 5 keer smeren. De lip balm is heel transparant met slechts een vleugje kleur erin.

MAC_03

Op mijn lippen kleurt hij net iets feller. Ik zie eigenlijk weinig effect in kleur. De Tendertalk zou mij een persoonlijk tintje moeten geven, maar op mijn lippen is het exact dezelfde kleur als de lip balm zelf. Ik had van de kleur dus meer verwacht.

MAC_04

Het opzet van de lip balm is alleszins wel geslaagd. Tendertalk moet hydrateren en verzorgen. Dat doet hij ook. Mijn lippen zijn gevoed en voelen zachter aan. Ik vind hem wel net iets te vettig, maar dat is persoonlijke smaak. Als je niet van gloss houdt, hou je ook niet van vettige lipsticks.

Geen toverlipstick helaas, maar wel ideaal voor mensen die kampen met droge lippen.

Tendertalk lip Balm van MAC – 22 euro.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *