The Big Move Out: een blik in mijn appartement

Finally some action! Na weken van verhuizen, opruimen, kasten in elkaar zetten en wachten op leveringen kan ik jullie eindelijk rondleiden in mijn appartement. Verwacht je aan wit, koper, marmer en vooral veel liefde voor de Scandinavische stijl. Welcome home!

Toegegeven, ik woon ondertussen al 4 maanden in Antwerpen en jullie hebben nog steeds geen rondleiding gekregen in mijn appartement. Ik heb op Instagram al genoeg gestoefd over mijn geweldig uitzicht, nu neem ik jullie graag mee naar mijn woonkamer. En omdat beelden meer zeggen dan woorden…

appartement01

Zoals je ziet ben ik grote fan van licht. De muren waren gelukkig al wit geverfd door de eigenaar, maar ik wou er graag nog een schepje bovenop doen door ook mijn meubels wit te houden en enkel accenten van pastel aan te brengen. Op en top Scandinavisch! Onder de ronde tafel hoorde wel een blikvanger, dus koos ik een tapijt met drukke print die met de crèmekleuren toch perfect in het geheel past.

appartement02

Het liefst van al wou ik een mooie stoffen zetel in grijsblauw, maar al de zetels die ik mooi vond, pasten niet in de lift of in de trappenhal. Vergeet niet, lieve lezers, ik woon op de 9e verdieping die enkel toegankelijk is met een kleine lift of via 135 trappen. Op zoek dus naar een zetel die volledig uit elkaar te halen was.

Gelukkig vonden we deze leuke sofa bij Krea. Supergoedkoop, ruimte genoeg voor het Lief en ik, volledig uit elkaar te halen en je kunt er ook een slaapbed van maken. Ideaal als er iemand wilt blijven slapen. Ik ga niet verkondigen dat het de beste kwaliteit is, maar al deze opties en de prijs (650 euro!!) maken véél goed. Die grijsblauwe zetel komt er ooit, maar voorlopig volstaat deze.

De posters zijn van Orangetown, aangekocht via de leukste webshop Finnconcepts. Voor het verhuizen had ik Gent al gekocht, ervan uitgaande dat ik naar Gent zou trekken. Nu hangt de schoonste stad van België te blinken in Antwerpen, maar het Lief stond daar niet bepaald achter. Na veel discussie, lees: “Who cares wat anderen zeggen? GENT BLIJFT HANGEN!, heb ik dan maar toegegeven om ook de poster van Antwerpen te hangen. Je ziet ook meteen wie aan welke kant van de zetel zit 😉

appartement03

Mijn salontafel is mijn trots. Hier ben ik heel lang naar op zoek geweest. Ik wou een marmeren blad met dezelfde eiken poten als mijn meubels. Zuiver heeft vergelijkbare salontafels, maar ik vond die nogal klein en te laag. Op Westwing kwam ik dit tafeltje tegen voor de helft van de prijs. Score! Ook mijn kleine kussens komen van Westwing en zijn van het merk Present Time. Pastelkleuren met koperlook, ideaal voor mijn interieur.

appartement04

Ik heb twee koperen hanglampen. Ze zijn van hetzelfde merk en komen allebei van meubelwinkel Deba. Het was even kiezen of ik twee dezelfde lampen zou hangen, maar ik vind afwisseling in dezelfde ruimte wel leuk. Boven de tafel heb ik een lamp met drie hangers, in het liggedeelte heb ik één koperen hanglamp. Ik hou van het geometrische ontwerp en bovendien geven ze heel veel licht.

appartement05

Strak wit, what else can I say? Mijn dressoir is van het merk Mørteens, net zoals mijn tv-meubel trouwens. Ik viel meteen voor het strakke ontwerp: een simpel druksysteem om de lades te openen, voldoende opbergruimte en een Scandinavische touch. De dressoir wordt vergezeld van een ander kwalitatief en hoogstaand Zweeds merk: IKEA. Geen Kallax, dit is nog de lang vervlogen Expedit in hoogglans. Perfect om mijn koperen accessoires in tentoon te stellen. Daar vind je onder andere de bekende kaarsenhouder van Hay en mijn koperen ananas van Talking Tables.

appartement06

De lightbox van A Little Lovely Company is immens populair en ontbreekt ook niet in mijn interieur. Een leuke combo met de koperen accessoires die ik heb gevonden in Maisons du Monde.

appartement07

Omdat we het appartement huren, wou ik liever niet te veel gaten boren. Als alternatief voor een kader heb ik zelf een wall of fame gemaakt. Via Wander & Co vond ik deze koperen masking tape. De polaroids heb ik afgeprint via Polabora, een superleuke website waar je je foto’s in verschillende polaroidformaten kunt laten printen.

Wat vinden jullie ervan? Ik ben constant op zoek naar leuke toevoegingen, dus jullie tips zijn welkom!

You may also like

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *