Through my looking glass

Een belangrijk iets dat je over mij moeten weten, is dat je me altijd ziet met mijn bril op. Al sinds mijn eerste universiteitsjaren draag ik non-stop een bril. Een nieuwe wereld ging open. Niet alleen kon ik beter zien (duh), maar ik zag er meteen helemaal anders uit. In een vingerknip veranderen m’n hele uiterlijk. En ik heb nooit meer achterom gekeken.

eyewear 1

Iedere twee jaar koop ik mezelf een nieuwe bril. Niets te extreem, maar iets dat mijn kledij complementeert. Hello, upgrade! Ik vind het zalig dat zoiets kleins je look in één keer helemaal verandert. Daardoor ben ik ook steeds op zoek naar nieuwe modellen en stijlen. Deze vind ik altijd bij Occhi in Aarschot, mijn favoriete winkel om nieuwe trends te spotten. Zij houden rekening met mijn stijl en vinden altijd iets leuks; iets eenvoudig, maar toch speciaal.
eyewear 2Waarom zijn brillen zo leuk? Een bril kan iemand compleet transformeren. Het juiste paar kan iemand iets extra geven. Een perfect voorbeeld hiervan? Een van m’n favoriete instagram accounts: Faces by The Sartorialist (@facesbythesartorialist). Mensen die beweren dat brillen nerdy zijn, moeten dringend Scott Schuman’s streetstyle foto’s bekijken. Wat natuurlijk helpt, is dat alle mensen die hij fotografeert ubertrendy zijn. Toch is het net die bril, die hen die je ne sais quoi – look geeft.

Pas op, er zijn dagen dat ik mijn bril vervloek. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Hij glijdt steeds van mijn neus. Als het regent (en het regent veel hier), wordt hij direct vuil. Staat de zomer voor de deur, glibbert hij van mijn neus. Sporten is ook absoluut geen pretje. Tijdens deze momenten is er inderdaad steeds een stemmetje dat gilt: IK WIL LENZEN. Maar ik zou het nooit over m’n hart kunnen krijgen om m’n bril weg te doen. Ik zou mezelf niet zijn zonder m’n bril.


The thing you need to know about me is that I am an eyewear person. I’ve been wearing glasses ever since college and it was a whole new world. Not only could I see better (duh), but I looked totally different. In an instance my whole persona was changed. I’ve never looked back since.

Every two years I buy myself a pair of new glasses. Nothing too extreme, but something that lifts my look to the next level. I am always on the lookout for new models and styles, something I always find at Occhi in Aarschot, my favorite store to spot new looks. They always find something that fits my style. Something that is simple but special in all its simplicity.

Glasses can transform a person completely and the right pair can give a person a supercool and edgy look. If your outfit is quite plain, the right pair can make it look like wow. One of my favo instagram accounts is Scott Shuman’s Faces by The Sartorialist (@facesbythesartorialist). People who say that glasses are nerdy need to check out this account. It helps of course that all the people he shoots are already ubercool, but their eyewear gives them an edge. It gives their face character.

There are times when I really don’t like wearing glasses. They constantly slide off. When it rains (and it rains a lot here), they get dirty immediately. When it’s warm in summer, they become greasy. Exercising is always a challenge for me, but it becomes extra challenging when your glasses are slowly sliding down your nose.  All those times I’m secretly crying in my head: I NEED LENSES. But then I spot my reflection in a window, and then I think naaaah, I wouldn’t be me without my glasses.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *